۲۶
دی
۱۴۰۳
شماره
۵۸۰۸
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه شهرستان: نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس گفت: 95 روستا در بهار و کبودراهنگ تنش آبی دارند که برای رفع مشکلات آب 135 میلیارد تومان از وزارت نیرو اعتبار گرفتیم و تاکنون 50 میلیارد تومان دریافت شده است.
به گزارش هگمتانه، فتحالله توسلی در شورای اداری در سالن جلسات فرمانداری بهار اظهار کرد: بسیاری از شاخصهای تخصیص منابع، در مرکز به اشتباه تعریف شده و در سازمان برنامه و بودجه و مرکز آمار ایران باید اصلاح شود، اما در حال حاضر تخصیص اعتبارات بر این مبنا انجام میشود.
وی اضافه کرد: طبق آمار دریافتی از خزانه، 1200 میلیارد تومان اعتبار استان، در حساب ادارات کل است که هزینه نشده و در صورت عدم هزینهکرد، در پایان سال مالی به حساب خزانه برمیگردد و این در حالی است که در برخی حوزهها به شدت به اعتبار نیازمندیم.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی گفت: مدیران دستگاههای اجرایی شهرستان، سهم خود را از ادارات مربوطه طلب کنند.
وی افزود: از 365 میلیارد تومان اعتبار متوازن تخصیص یافته به استان در سال گذشته، مبلغی به شهرستانهای بهار و کبودراهنگ اختصاص نیافته بود که با رایزنیهای انجام شده 30 میلیارد تومان از مبلغ مذکور دریافت شد.
توسلی گفت: کل اعتبارات شهرستان بهار در سال گذشته 55 میلیارد تومان بود که پس از توزیع دستگاهی و خرد شدن مبلغ، پاسخ گوی نیازهای شهرستان نیست.
وی اظهار کرد: پروژههای کلان مانند راه همدان، گل تپه، حسن قشلاق و راه لالجین به حسین آباد و زیرگذر سیمین در حال اجراست و برای اجرای آن اعتبار مناسبی از خارج از استان جذب شده است.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس اظهار کرد: 95 روستای شهرستانهای بهار و کبودراهنگ تنش آبی دارند که برای رفع مشکلات حوزه آب 135 میلیارد تومان از وزارت نیرو اعتبار گرفتیم و تاکنون 50 میلیارد تومان دریافت شده است.
وی اظهار کرد: مدیریت محصولات کشاورزی یکی از مشکلات امروز کشور است و 24 هزار تن، تولید جو در دو شهرستان بهار کبودراهنگ بوده که دولت، پول آن را نپرداخته است.
وی ادامه داد: دستگاههای متولی 22 میلیون لیتر سوخت از سهمیه استان همدان را کم کرده بودند که با رایزنیهایی انجام شده 80 درصد سهمیه شهرستان برگشت و با این حال بخشی از مشکل به قوت خود باقی است.
در ادامه فرماندار شهرستان بهار گفت: اعتبارات شهرستان بهار در سال گذشته 55 میلیارد تومان بود که 64 درصد تخصیص یافت.
مجتبی فیضاللهی اعتبارات سال جاری شهرستان بهار را 81 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به محدودیت منابع و اعتبارات شهرستانی، مدیران شهرستان اعتبارات ملی را از مرکز پیگیری کنند.
وی افزود: سال گذشته 300 میلیارد تومان اعتبارات خارج از استان در پروژههای شهرستان بهار جذب شد.
فرماندار بهار تصریح کرد: همه پروژههای نیمه تمام در شهرستان بهار تعیین تکلیف شدند و برخی از پروژهها برای تسریع، نیازمند تزریق اعتبارات است.
تجهیز 595 حلقه چاه کشاورزی در کبودراهنگ به کنتور هوشمند
مدیر منابع آب کبودراهنگ با بیان اینکه نصب کنتور هوشمند بر روی چاه مجاز شهرستان طبق برنامه پیش میرود گفت: از مجموع 2 هزار و 104 چاه مجاز 595 حلقه چاه به کنتور مجهز شده که بیشترین آنها بر روی چاههای کشاورزی نصب شده است.
هادی خضریان به همراه قاضی اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب کبودراهنگ در بازدید از عملیات انسداد چاههای غیرمجاز اظهار کرد: از سال 99 تاکنون در شهرستان کبودراهنگ 825 حلقه چاه غیر مجاز با حجم آب صرفهجویی 17 میلیون 500 هزار مترمکعب مسدود شده است.
وی عمق انسداد این تعداد چاه غیر مجاز را 26 هزار و 293 دانست و افزود: 89 درصد پروندههای چاههای فاقد پروانه کبودراهنگ (فرم یک و پنج ) بررسی و تعیین تکلیف شده است.
مدیر منابع آب شهرستان کبودراهنگ با بیان اینکه نصب کنتور هوشمند بر روی چاه مجاز شهرستان طبق برنامه پیش میرود گفت: از مجموع 2 هزار و 104 چاه مجاز 595 حلقه چاه به کنتور مجهز شده که بیشترین آنها بر روی چاههای کشاورزی نصب شده است.
وی با بیان اینکه مطابق قانون بهرهبردار باید چاه را به ادوات اندازهگیری تجهیز کند، گفت: این اقدامات مانند انسداد چاههای غیرمجاز، نصب کنتور بر روی چاههای مجاز، تعدیل پروانه بهرهبرداری چاههای مجاز، اطلاعرسانی، استفاده از پساب فاضلاب و آشنایی با روشهای نوین و علمی برای بهرهبرداری از منابع آبی به دلیل مدیریت مصرف آب است و با جدیت دنبال خواهد شد.
دادستان کبودراهنگ نیز حفاظت از منابع آب شهرستان کبودراهنگ یک وظیفه فرا دستگاهی است و میطلبد تمام دستگاهها در حفظ و حراست از منابع آب زیرزمینی و سطحی نقش بسزایی داشته باشند.
علیرضا مهرابپور بیان کرد: کبودراهنگ بیشترین افت سطح آب زیرزمینی در استان را تجربه میکند و امروز باید با اقدامات تبیینی، سلبی و حفاظتی مانع از افت بیشتر منابع آب در این شهرستان شویم.
به نقل از فارس، وی با بیان اینکه تولید و کسب درآمد به هر قیمتی و بدون توجه به کمبود آب شرب، به هیچ وجه قابل توجیه نیست، افزود: با توجه به مصرف زیاد آب در بخش کشاورزی، باید بیشترین آگاهیبخشی، صرفهجویی، استفاده از ابزارهای نوین مدیریت مصرف آب و بیشترین بهرهوری در بخش کشاورزی انجام شود.